art KARLSRUHE 2015

A Várfok Galéria örömmel tudatja, hogy kiemelt, meghívott galériaként részt vesz az art KARLSRUHE nemzetközi vásáron 2015. március 5 és 8. között Németországban. 

A Galéria két kategóriában is kiállítja művészeit: a dm-arenában kiállításra kerülő válogatás izgalmas keresztmetszetet kíván adni a galéria által képviselt geometrikus és nonfiguratív irányvonalakból. A standon Nádler István expresszív gesztusai, Rozsda Endre szürreális kompozíció mellett Keserü Károly cérnahálóba helyezett, játékos pöttyeivel és Jovanovics Tamás összetett csíkrendszereivel találkozhatnak a látogatók. A vonalat tovább erősítik Mulasics László enkausztikával készített, érzéki felületű alkotásai és Szirtes János performativitást sugalló, dinamikus képei. A standról nem hiányozhat a világhírű Françoise Gilot sem, akinek festményeiből és grafikáiból széles merítés lesz látható a ’70-es évektől egészen a 2000-es évek második feléig.

Az idei art KARLSRUHE kiemelt vendége Magyarország, pontosabban a magyar fotográfia, így a Magyar Nemzeti Galéria, a Robert Capa Központ és az Inda Galéria mellett a Várfok Galéria is reprezentálja a magyar kortárs fotográfiát a fotócsarnokban, három fotográfusának köszönhetően. Czigány Ákos, Korniss Péter és Misetics Mátyás személyében a látogatók három különböző fotós generációt és pozíciót ismerhetnek meg. A nemzetközi hírnévnek örvendő, többszörösen kitüntetett Korniss Pétertől kiállításra kerülnek a ’70-es évek fekete-fehér vintage képei, egy 1972-es különleges cibakróm sorozata, valamint legújabb munkái, az utóbbi évek betlehemes sorozatának meghatározó képei.

Czigány Ákostól olyan emblematikus sorozatok lesznek láthatók, mint az 2010-ben Lucien Hervé és Rodolf Hervé-díjjal kitűntetett Egek – hommage à Hiroshi Sugimoto vagy a Darwin Online, melynek egy darabja márciusban szerepelni fog a würzburgi Museum am Kulturspeicherben nyíló, nagyszabású, konkrét fotográfiára koncentráló, csoportos kiállításon.

A triumvirátus Misetics Mátyással válik teljessé, akinek a Magyar Nemzeti Galériában és a hollandiai GRID fotóbiennálén is kiállított Artificial Light sorozata megrendezett éjszakai jeleneteivel, mesterséges fényeivel új színt hozott a hazai kortárs fotográfiai színtérbe. Legújabb, UTOPIA című sorozatának torzult városi tájaival a technika uralta világ visszásságaira reflektál.

 

A Várfok Galéria szeretettel vár mindenkit standjain:

Halle 1: U01 stand - Ákos CZIGÁNY, Péter KORNISS and Mátyás MISETICS

Halle 4 / dm-arena: N01 stand - Françoise GILOT, Levente HERMAN, Tamás JOVANOVICS, Károly KESERÜ, László MULASICS, István NÁDLER, Endre ROZSDA and János SZIRTES

 

art KARLSRUHE

2015. március 5 – 8.

Nyitva tartás: március 5-7., 12 - 20 óra; március 8., 11 - 19 óra

Szakmai preview és megnyitó (csak meghívóval): 2015. március 4., 15 - 21 óra

 

A Várfok Galéria részvétele az art KARLSRUHE nemzetközi vásáron az NKA Vizuális Művészetek Kollégiuma nemzetközi vásári programja támogatásával valósult meg.

SPIRITUSZ SZEKCIÓ

Feltörekvő tehetségek, friss irányvonalak

Alkotók
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesülhessen a legfrissebb eseményeinkről!

Partnereink
Bor Társaság Hotel Castle Garden
StocekANY Biztonsági Nyomda
 
      
Kiemelt informatikai partnerünk
PiarSoft

Alapítvány

A Várfok 14 Galéria Alapítvány tevékenységéről bővebben.

tovább
© Várfok Galéria | 1990 óta | Régebi honlapjaink: 2000-2004: Várfok 1.0 | 2004-2009:    | 1012 Budapest, Várfok u. 11. | Tel: (+ 36.1) 2135155; (+ 36) 30.562 2772 | galeria@varfok-galeria.hu