art KARLSRUHE 2018

Várfok Galéria - art KARLSRUHE 2018

Standszám: H2/E11

Örömmel adunk hírt arról, hogy a Várfok Galéria idén is részt vesz az art KARLSRUHE 2018 nemzetközi vásáron. Az ebben az évben 15. jubileumát ünneplő közép-európai művészeti vásár 214 kiállítót lát vendégül 14 országból 2018. február 22 és 25 között Karlsruhéban, Németországban.

A Várfok Galéria ezúttal is a kettes, azaz a klasszikus modern és jelenkori művészet nagyjait együttesen felvonultató csarnokban (Halle 2) jelenik meg, ahol egy 50 m2-es standon képviseli alkotóit. Szelekciónkban ismét széles skálát képeznek a kiállított műalkotások, hiszen egyszerre képviseljük a galéria pályakezdő, feltörekvő művészeit, ugyanakkor a nemzetközi hírnévnek örvendő középgeneráció munkásságát, egészen a klasszikus modern olyan legendás életműveiig, mint Françoise Gilot-é, vagy Rozsda Endréé.

Kiállításra kerülnek franyo aatoth legújabb, expresszív, kalligrafikus alkotásai; a sokoldalú művész és performer, Szirtes János absztrakt festményei, Keserü Károly repetitív, meditatív pötty-kompozíciói, illetve Jovanovics Tamás az életmű új szakaszát jelző, harsány színekkel operáló, játékos geometriái. A tavaly óriási sikerrel szerepelt fiatal művésznő, Nemes Anna akvarellt idéző, érzékeny, intim aktjai sem maradhattak ki a válogatásból. Továbbá bemutatjuk Rozsda Endre, az Európai Iskola egyik alapító tagjának különleges, ám kevéssé ismert, a negyvenes években készített, absztrakció felé hajló szürrealista festményeit és grafikáit. A 96 éves művészlegenda, Françoise Gilot életművéből a kései korszak absztrakt olajképeivel és a kétezres évek újabb papírmunkáival találkozhatnak a látogatók.

Az art KARLSRUHE a kezdetek óta törekszik rá, hogy platformot biztosítson a modern és kortárs háromdimenziós, térbeli alkotások bemutatkozásának és piacának. Ezzel a szellemiséggel harmonizálva idén első alkalommal lesznek láthatóak plasztikák a Várfok Galéria standján, Melkovics Tamás ifjú szobrász egyedülálló, organikus rendszereit bemutatva.

Kiállított művészek:

franyo AATOTH (F/H), Françoise GILOT (F/USA), JOVANOVICS Tamás (H), KESERÜ Károly (H), MELKOVICS Tamás (H), NEMES Anna (H), ROZSDA Endre (F/H), SZIRTES János (H)

SPIRITUSZ SZEKCIÓ

Feltörekvő tehetségek, friss irányvonalak

Alkotók
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesülhessen a legfrissebb eseményeinkről!

Partnereink
Bor Társaság Hotel Castle Garden
StocekANY Biztonsági Nyomda
 
      
Kiemelt informatikai partnerünk
PiarSoft

Alapítvány

A Várfok 14 Galéria Alapítvány tevékenységéről bővebben.

tovább
© Várfok Galéria | 1990 óta | Régebi honlapjaink: 2000-2004: Várfok 1.0 | 2004-2009:    | 1012 Budapest, Várfok u. 11. | Tel: (+ 36.1) 2135155; (+ 36) 30.562 2772 | galeria@varfok-galeria.hu